Corona-vrij

Coronacrisis 2020….. Het kabinet kondigt aan dat nu ook de scholen dicht gaan.

In gedachten hoor ik Kester juichen……… “Corona-vrij“!

Het kwam al eerder aan de orde: de discrepantie tussen hoe Kester best wel een hekel had aan naar school gaan, maar tegelijk alles wilde weten. Bijvoorbeeld door boeken zoals hieronder van voor naar achteren (en terug) te lezen (en daarvan zo’n beetje alles te onthouden!).

Of, door bijvoorbeeld alle superduperdieren en hun weetjes te onthouden (en vervolgens zijn vader daarover te quizzen (en v.v. Kester won uiteraard meestal). Bijvoorbeeld: hoe oud kan de Noordkromp worden? Antwoord: deze mossel kan ongelooflijk oud worden, namelijk tot wel 500 jaar. Ook de Donald Duck was zo’n bron van kennis en leverde hem een schier onmetelijke woordenschat op.

  

Het coronavirus had hij vast interessant gevonden: hoe een infectie werkt, hoe het de wereld rondtrekt, of zeepwetenschap. Corona-vrij om corona vrij te blijven, ook de woordspeling had hij vast gewaardeerd. Om daarna lekker verder te gaan met gamen…..

Update:

Inmiddels had Kester nog wel een voordeel in de maatregelen weten te spotten. Nu het devies is om afstand te houden had hij een krachtig argument gehad om zijn – in zijn ogen wat opdringerige – liefhebbende en graag knuffelende zussen op afstand te houden: ‘Esmée, Vivienne: 1,5 meter afstand!’.