Lego Master

Sinds kort is op tv het programma “Lego Masters” te zien, waarin teams strijden om de titel van Lego Master door het maken van bijzondere bouwprojecten. Natuurlijk vroegen we ons af wat Kester van het programma en de spelers zou vinden. ’n Beetje traag misschien. We zouden lol hebben gehad met het nadoen van de Vlaamse tongval van enkele spelers.

Op 20 april 2018 kreeg Kester zijn master project, een bouwwerk van Ninjago City van zo’n 5000 stukjes, verdiend met weer een paar dagen kuren in Rotterdam. De dagen erna zou hij zoet zijn met het bouwen van dit enorme bouwwerk. Het was mooi om te zien hoe hij zijn aandacht hierop kon richten, ondanks alle gedoe en ellende waar hij mee te maken had. In de dagen erna zouden nog een tweede Ninjago City bouwwerk volgen, een Legowinkel en een klein Lego VIP shopje. Uiteindelijk voegden we alles samen op zolder tot een grote Lego stad waar we vaak samen speelden. Op het laatst keek Kester vanaf de bank hoe ik de stad verder volmaakte. Als laatste begon hij aan de Ninjago vuurtoren, maar die kreeg hij nooit af. Wij hebben hem voor hem afgebouwd.

Start

Voortgang op 21 april.

Het bouwwerk geplaatst temidden van eigen verzinsels.

Bovenstaande foto geeft een impressie van de sfeer waarin Kester opgebaard lag, thuis op zolder. Knuffels, kaarten en op de achtergrond zijn Lego master project(en).

Naschrift: bijzonder detail toch wel: de winnaars, Lola en Jan, hebben respectievelijk borstkanker en een hersentumor gehad.