Kester in onderwijs en wetenschap

Op 5 oktober 2005 werd Kester geboren. Op die dag zou Frans eigenlijk een college geven. Dat werd overgenomen door een collega. Het jaar daarop sierde Kester de openingsdia van het college (over visuele informatieverwerking in de hersenen) voor medische studenten. Een vrolijke baby met een grappig zonnebrilletje op.

Daarna, ter lering, een dia over visuele ontwikkeling (met een foto van Esmée met konijntje). Zo persoonlijk kan onderwijs zijn.

Aan precies die vrolijke foto van Kester moest ik denken tijdens het schrijven van een Europese onderzoeksaanvraag, gedurende de afgelopen weken: de afkorting voor de aanvraag is “GazeJoyForEU” en het hoofdthema: hoe maken we oog- en kijktesten (≈gaze=blikrichting) makkelijker en leuker (joyful), en daarmee geschikt voor iedereen, ook o.a. jonge kinderen. Ik plakte de foto van Kester op de voorkant ter inspiratie en motivatie. Net als de zon in Herradura (waar we een week verbleven), begroette Kester mij dan ook elke ochtend wanneer ik het document weer opende om er verder aan te werken.

Gisteren, 15 januari, was de deadline. Een professioneel logo siert nu de voorkant. Maar de lezer/beoordelaar die het volhoudt tot de laatste pagina (69!) komt nog steeds Kester tegen.

Zo persoonlijk kan wetenschap zijn. In juni horen we de uitslag.