Out-of-order erfenis

Kesters computer is het afgelopen weekend verhuisd naar opa Joop. Opa’s computer liep op zijn laatste tandvlees en de “Game-iMac” van Kester was een mooie upgrade voor hem. Opa realiseerde zich dat dit een bijzondere computer is en is heel blij met het hele grote en heldere scherm.

In zekere zin resulteert een opa die de computer van zijn overleden kleinkind krijgt in een soort erfenis tegen de stroom in. Je zou het daarmee een “Vilomah” erfenis kunnen noemen. Vilomah is een woord uit het Sanskriet, en betekent zoveel als “tegen een natuurlijke orde in”. In 2009 voorgesteld als woord voor de Engelse taal voor een ouder die een kind heeft verloren.

Hoogstwaarschijnlijk had deze computer voor Kester overigens inmiddels afgedaan: te traag voor de nieuwste games (we schreven al eerder over Kesters computer en game enthousiasme). Dus wie weet had deze bijzondere overdracht hoe dan ook plaatsgevonden. Maar dan met Kester erbij natuurlijk. Die zijn opa wel even zou uitleggen hoe alles precies werkt.

Kester met opa Joop en oma Rosa in Kaapstad op 5 mei 2015.