Zolderopruiming

Bij het opruimen van de zolder van de opa en oma van Kester in Zeeland kwamen onlangs twee borduurwerkjes tevoorschijn. Normaal niet echt ons ding, maar in dit geval wel want de symboliek spatte er – voor ons althans – vanaf.

De ekster staat – vanwege het anagram en enkele eerdere “ontmoetingen” – voor ons symbool voor Kester. De kuifeend refereert natuurlijk direct naar ons huis. Gek om te bedenken dat deze werkjes daar al jaren samen op zolder moeten hebben gelegen.

We schrijven wel vaker over dergelijke  “Kestertekens“. Die zie je er natuurlijk alleen in met de kennis en herinneringen van nu.  Het bijzondere is dat, ook al geloof je totaal niet in een bijzondere herkomst van dit soort signalen, ze toch een mooi gevoel oproepen. (Net als bijv. de gedachte dat “oma Rosa nu pannenkoeken voor Kester kan bakken”, of “dat het Kester is die voor gekke uitkomsten tijdens het spelen van een spelletje zorgt”.)

De werkjes hangen nu bij ons in de gang. En een beeldje van een ekster kijkt bij ons binnen via het keukenraam. Omdat ze ons een bijzonder gevoel opleveren.

     

Nog een nagekomen Kester-teken: spontaan aangeland op zondagochtend komt bij ons natuurlijk meteen de vraag op wat Kester met deze ballonnen zou willen zeggen 😉 ?