17

Een advertentie in de krant van donderdag 6 oktober: bouwen met Lego ontspant. Juist een dag eerder, op Kesters geboortedag, hadden we dat zelf enigszins ervaren. We hadden Kester, en dus onszelf, twee Lego-cadeautjes gegeven. En het bouwen van – uit een groot aantal stukjes Lego – net echte bloemen, werkte inderdaad best ontspannend.

 

Kester zou 17 jaar geworden zijn en hij had in deze tijd ook wel ontspanning kunnen gebruiken: examenjaar, studiekeuzestress. Een lange puber zou hij nu waarschijnlijk zijn die op z’n verjaardag met wat vrienden zou hebben willen chillen. Of hij (nog steeds) voor Lego zou hebben gekozen om mee te ontspannen? Tamelijk onwaarschijnlijk. En zeker geen bloemen.

Het tweede Lego-setje had hem vermoedelijk veel meer kunnen bekoren: even een mini-London Bridge en een mini-London Eye bouwen. Naast wat broodnodige ontspanning had het hem, net als ons, ook even terug kunnen voeren naar mooie herinneringen aan zijn favoriete vakantiestad.

Bij deze Kesterdag hoorde verder een bezoekje aan de pannenkoekenboerderij in Gasteren waar we vaak met z’n vijven kwamen. Door blessures bij Vivienne en Martine deze keer geen wandeling maar daarna thuis aan tafel Catannen en dus Lego bouwen.

De Lego-bloemen krijgen een mooi plekje naast de foto’s van Kester op de kast. Wel zo handig, want ze vergaan niet 😉

NB: Voor opa Joop hebben we een setje Lego-rozen gekocht, waarin Kester en oma Rosa mooi samenkomen. Waar Lego allemaal niet goed voor is 🙂