16 meien

16 mei was de tweede verjaardag van Esmée zonder haar broertje: weer zo’n extra moeilijke dag. Wat doe je dan? Vivienne kwam op het briljante idee om gebakjes te bestellen met een foto van Kester erop. En zo kwamen er 12 kleine tompoucen met een toepasselijke foto van Kester (door Esmée inmiddels kespoucjes genoemd). En zo was hij er toch weer een beetje bij. Het blijft natuurlijk een slap aftreksel van de echte Kester. Die had vast en zeker dikke lol gemaakt met Esmée.

Op 16 mei 2016 werd Esmée 16. Die dag had ze een hockeytoernooi. Voor school moest Kester een verhaaltje schrijven in dagboekvorm. Daarin vertelde hij over de verjaardag van zijn zus:

“En toen gingen we weer naar huis”, in de auto van Kester.

Op 16 mei 2018, de achttiende verjaardag van Esmée, werd een, met name achteraf gezien, bijzondere foto gemaakt. Die foto kwam uiteindelijk op de voorkant van de rouwkaart te staan. De foto stond ook op de kist tijdens de uitvaart en sindsdien op de kast in de woonkamer, waar we er elke avond een kaarsje bij branden.

Er zijn die dag nog meer foto’s gemaakt. Die roepen nu weer zo sterk het verlangen op “dat hij er gewoon bij moet zijn”. Gek ook om nu te bedenken dat hij er twee maanden later al niet meer zou zijn…