Zwemmen voor een dubbele K

Kester en kanker, daarvoor zwom Martine in Stavoren op 22 juni. Samen met Thom en Hester.

    

Na de doorkomst van Maarten van der Weijden sprong Team Kester, samen met vele anderen, het water in.

Onderweg aangemoedigd door Ruben, Guido, Eise en Feikje en na 2300 meter onthaald door de (bijna) voltallige groene fanclub Team Kester.

En dat alles voor de dubbele K. Om Kester te eren en te herdenken.

En natuurlijk om geld op te halen voor de K van kankeronderzoek. In de hoop dat het genezen van kanker voor steeds meer kinderen en volwassenen haalbaar wordt.

Bij de finish volgde nog een gesprek met Joris Linssen van de KRO/NCRV.

 

Een klein deel van dit gesprek werd ’s avonds uitgezonden op NPO1, samen met het filmpje dat werd opgenomen op 23 mei bij ons thuis. Het volledige filmpje is te zien via NPO-start (uitzending NPO1 22 juni 19.00 uur). Na de uitzending volgden vele reacties van bekenden en onbekenden. Een (willekeurig 😉 voorbeeld:

En ook: het leverde vele nieuwe donaties op. Missie geslaagd! Dank aan allen voor jullie donaties, meeleven, steun en lieve woorden. Fantastisch! De teamstand van 26 juni 2018:

Team Kester kleurde Stavoren groen.

NB: Stavoren was bijzonder, maar heel hectisch, waardoor we de behoefte voelden om op maandag 24 juni nog een keer, in relatieve rust, Maarten van der Weijden te zien zwemmen. En te denken aan (Team) Kester. Dat lukte, in de buurt van Bartlehiem en Aldtsjerk. Van der Weijden had er toen intussen zo’n 180 km op zitten …

       

’s Avonds keken we thuis hoe Maarten Van der Weijden aankwam in Leeuwarden en zijn missie volbracht.