wK

Gisteren is het WK voetbal voor vrouwen begonnen. Aan WK’s en EK’s en de Nederlandse elftallen hebben we goede herinneringen, samen met Kester. In 2010 keken we naar de finale Nederland-Spanje van het WK voor mannen in Zuid-Afrika toen we in Californië waren.

  

In 2014 was er weer een WK, dit keer in Brazilië. In onderstaand fotootje juicht Kester het Nederlands elftal toe.

Op 24 oktober 2017 zagen we in het stadion van FC Groningen hoe het vrouwenelftal een oefenwedstrijd tegen Noorwegen won.

   

Het EK voor vrouwen in 2017 volgden we deels thuis, deels op vakantie. De finale Nederland-Denemarken volgden we, tijdens onze vakantie in Kroatië, op onze camping in Mali Losinj.

Bij het WK voor mannen in 2018 deed Nederland niet mee, en was Kester voor Kroatië. We keken bijna alle WK wedstrijden samen met Kester, die dan op de bank lag. De laatste wedstrijd die we samen keken was de troostfinale van België tegen Engeland, op 14 juli. Kester deed zijn best om te kijken, maar dommelde vaak weg. België won met 2-0. Kroatië speelde de finale op 15 juli ……..

Kesters eigen voetbalcarrière duurde uiteindelijk maar enkele trainingen en één wedstrijd. Daarna verzwakte de chemo hem teveel om trainen nog leuk te vinden. Wel voetbalden we nog vaak samen op het hockeyveldje achter in de tuin.