Winterspelen

Via de autoradio luisteren we naar een verslag van de 1500 meter schaatsen voor mannen tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing. Natuurlijk om te horen hoe de Nederlanders het doen. Maar dan horen we een naam die zowel vreemd als bekend klinkt: Cornelius Kersten.  Het blijkt een schaatser  te zijn die uitkomt voor Groot-Brittanië (maar met Nederlandse roots)*.

We schreven al eerder over schaatsmomenten met Kester. Maar de Spelen gaan natuurlijk ook over sneeuwsport. Daarom hieronder enkele sneeuwsport momenten van Kester.

In februari 2015 waren we in de Harz. Skiën was niet direct Kester zijn ding, maar hij mocht graag  in een band van een sneeuwhelling naar beneden roetsjen, onder toeziend oog van Sydney. En een treinreisje door de sneeuw naar de top van de mistige Brocken  vond hij ook een machtig avontuur.

   

   

In februari 2017 konden we tussen twee chemokuren door een weekje naar Oostenrijk. Kester was snel moe, maar genoot niettemin met volle teugen van het met een sleetje de helling af glijden. En natuurlijk van een bordje friet als après-slee.

   

    

Ter afsluiting nog een roetsj-filmpje:

*Cornelius Kersten was de eerste Britse schaatser in 30 jaar. Hij werd uiteindelijk 19e op de 1500 meter,  9e op de 1000 meter, en 25e op de 500 meter.