Plonzen in Sneek en Groningen 

Dat Kester dol was op zwemmen, is bekend. Zelfs in de laatste weken van zijn leven wilde hij graag nog zwemmen. Naar een zwembad gaan lukte niet echt meer maar in het zwembad in onze tuin – in alle haast gekocht en opgezet – heeft hij nog heerlijk gedobberd, op een luchtbed en in onze armen.
In de afgelopen jaren hebben we er regelmatig aan gedacht om het zwembad weer op te zetten en dit jaar is het er eindelijk weer van gekomen. Ook omdat we dit jaar thuis wilden zijn op Kester zijn sterfdag: 15 juli.
Ondanks dat de weersomstandigheden dit jaar heel anders waren dan vijf jaar geleden, hebben we toch een spartaanse plons genomen op 15 juli. Want niet alleen het weer maar ook het water was een stuk kouder, want: niet meer verwarmd … Dapper als we zijn, sprongen we in het water en hebben we gespetterd en geroepen. Eénmaal weer binnen en droog aangekleed hebben we Kester-memory gespeeld.

Het zwembad staat nu op een andere plek in de tuin, maar geeft wel een verbinding met Kester en alles wat hij en wij samen met hem hebben meegemaakt.

Op 18 juni nam Martine ook al een plons. Ze zwom die dag namelijk weer een stukje mee in de Elfstedentriathlon van Maarten van der Weijden. Ditmaal twee kilometer in de fraaie stadsgrachten in het centrum van Sneek met als hoogtepunt de doorgang onder de bekende Waterpoort.

Meedoen was dé manier om steun te betuigen aan Maarten van der Weijden voor zijn niet aflatende inzet om meer kankeronderzoek mogelijk te maken. En natuurlijk was het ook een manier om Kester te eren. 

Kanker is geen wedstrijd, benadrukt Van der Weijden altijd. Het krijgen van kanker is vreselijke pech. En die absurde pech had Kester, evenals de pech niet te herstellen.

Het trainen om het parcour in Sneek ‘prettig’ te volbrengen bood Martine een mooie stimulans om regelmatig te sporten. Het gaf energie en het gevoel ‘iets’ te doen met het verdriet om het verlies van ons kind. Meedoen gaf ook het gevoel van extra verbinding met Kester en het kunnen bekrachtigen van ‘zijn bestaan’.

Heel veel dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan!! Het bedrag van 1839 euro (verdubbeld door de hoofdsponsor) gaat in de pot van Maarten van der Weijden en rechtstreeks naar kankeronderzoek! Ook lieve vriendin Hester deed weer mee!