Maggie’s Center

Op 9 februari 2023 was het zover: de feestelijke handeling voor de start van de bouw van het Maggie’s Center. Een centrum voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Op het terrein van het UMCG. Het eerste in Nederland. In Groningen.
Tja, kun je eigenlijk wel spreken van feestelijk als het gaat om kanker?
In dit geval dus wel; Maggie’s Center gaat namelijk een huiselijke plek worden voor (ex)kankerpatiënten en hun familie en vrienden. Een laagdrempelige voorziening, een plek waar zij kosteloos terecht kunnen voor eigenlijk alles waar ze mee zitten. Want Maggie’s Center biedt psychosociale hulp en begeleiding, als aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis kan bieden.

Frans en Martine waren erbij in februari. En het maakte indruk. Zoveel indruk dat Martine het niet droog hield. Omdat we er stonden uit naam van Kester. En oma Rosa. Beiden door kanker overleden. Samen met opa Joop steunen we het Maggie’s Center met een financiële gift. Want steun is belangrijk. Altijd, maar zeker als je te maken krijgt met kanker, en dus met onzekerheden, met angst, met vragen en twijfels.


Lees hier meer over het eerste Maggie’s Center in Nederland. Trots op Groningen!

Lees hier een bericht uit het Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de opening.

Bekijk hier een live-stream van de bouw.