Kester op vakantie

We rijden op de snelweg A63, op weg van Plage le Gurp nar St. Girons. Opeens wordt de lucht grijzig en ruiken we een sterke rookgeur. Na een tiental kilometers is het voorbij en schijnt de zon als nooit tevoren. Dit voorval gebeurde tijdens onze vakantie in Frankrijk van dit jaar. Achteraf bleek dat de rook afkomstig was uit het gebied rond de Dune de Pilat. Het bos in het gebied rond de duinen, alsook de campings, daar brandde volledig af.

Die duinen van Pyla hebben een speciale betekenis voor ons. Hier waren we met z’n vijven in de zomer van 2015. De laatste zomer waarin alles nog een “soort van goed” was. De kanker zat natuurlijk al in Kesters lichaam, maar dat wisten we niet, want die diagnose kwam pas na onze vakantie. We kwamen er al eerder terug in januari 2019.

Ook tijdens deze vakantie waren er regelmatig momenten waarop we Kester even konden uitlichten. Zo ging Esmée met blauw/groene, met sunblock getekende, K’s op de bovenarm surfen. Zo kon ze “met Kester op de arm” de golven in.

Dit jaar viel 15 juli midden in onze vakantie in Zuid-Frankrijk. Op die dag trokken we ’s middags van de Franse Atlantische kust naar de Pyreneeën.’s Avonds dronken we een glaasje op een camping aan een riviertje aan de voet van de Pyreneeën, met op tafel een foto van Kester en een kaarsje.

Op vakantie in Frankrijk levert trouwens ook een fles Orangina of  Yop een “Kester-moment” op, omdat Kester dit ook zo lekker vond.

Met een Lego-K en Kester-hanger valt ook altijd een mooi moment te creëren. Boven in Segorbe in Spanje, onder in de Franse Pyreneeën.